URGENT

Molts pobles pendents dels pactes de govern

Compartiu aquesta història

Només Malgrat de Mar té ja signat un pacte de govern entre els 2 partits més votats al poble; PSC i Junts X Malgrat. En canvi  la resta de poblacions del voltant encara no hi ha pactes de governabilitat. PLF està en vies de tancar la reedició del pacte entre el PSC i ICV-EUiA, cosa que podria passar en les properes hores.

A Tordera, CiU ha perdut la majoria absoluta i busca suports per governar amb tranquil·litat. De moment, el que sembla més probable és que s’acabi aconseguint un pacte amb ERC. Garcia podria governar amb minoria, però un tripartit amb els republicans, PSC i SOM faria caure convergència del govern. A Sta. Susanna Joan Campolier ha perdut la majoria absoluta. Tot i ser la força més votada, l’històric alcalde no les té totes per repetir perquè podria donar-se un pacte de tota la resta de forces per fer-lo fora de l’alcaldia.

A Pineda governarà el PSC de Xavier Amor, però també ha perdut la majoria i necessita un pacte per poder governar amb tranquil·litat. Li falta 1 regidor i de moment Iniciativa ja ha refusat el pacte, mentre que ERC ha anunciat l’inici de converses. Tot i això sembla difícil que aglutini totes les forces per desallotjar als socialistes de l’alcaldia.

On la cosa està més verda i més complicada és a Blanes, on els resultats electorals han donat com a resultat un ajuntament molt fragmentat. Hi ha triple empat entre el PSC, Iniciativa i CiU amb 4 regidors cadascun i 5 partits més al consistori.

El trencaclosques per trobar suports a la ciutat selvatana fa temps que s’intenta encaixar, però de moment no s’ha aconseguit res en ferm, ja que les combinacions per assolir els 11 regidors que marquen la majoria al consistori són força complicades. La CUP i C’s, amb 2 regidors i PP, amb 1, ja han dit que no formaran part de cap equip de govern, de manera que mica en mica es van exhaurint les possibilitats de formar un govern amb majoria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics