URGENT

ICV proposa la creació d’una Xarxa Solidària de treballadors

Compartiu aquesta història

Aquesta xarxa té 2 objectius; d’entrada vol generar feina i de l’altre ajudar a les famílies amb problemes econòmics.

Els ecosocialistes proposen que els treballadors en situació d’atur s’uneixin en una espècie de cooperativa que oferirà orientació laboral, buscaria feines que s’anirien repartint de forma rotativa entre els seus components per evitar l’exclusió social. A banda d’això aquesta xarxa també funcionaria com un banc del temps a través del qual es pugui fer intercanvi gratuït de feines, per evitar que l’ofec econòmic de les famílies deixi sense arreglar qualsevol avaria, entre d’altres.

L’alcaldable ecosocialista, Juan Andrés Osorio,  va presentar ahir a la tarda la seva proposta a la sala de plens de l’Ajuntament.

Aquesta xarxa vol també oferir suport formatiu i compartit amb la resta de treballadors de la xarxa.

La intenció dels ecosocialistes és tirar-la endavant tant passi el que passi diumenge a les eleccions municipal, amb la voluntat que les xarxes s’estenguin arreu i la de PLF sigui una de les peces clau a nivell català.

També volen invertir una partida anual de l’Ajuntament en el foment de les cooperatives laborals.

Per afavorir l’ocupació,  ICV-EUiA proposa també que els aturats tinguin preferència en les licitacions per explotar serveis de bars en espais municipals,  o bonificar a les empreses que contractin, de forma estable, a persones en situació d’atur del municipi

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics