radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Diumenge se celebra el tradicional Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà

Diumenge se celebra el tradicional Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1562 0

L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda de Mar es va proposat fa uns any recuperar aquest aplec de muntanya únic al Montnegre, que va deixar de celebrar-se fa temps. Així, el proper diumenge l’organització omplirà d’activitats l’esplanada d’Hortsavinyà. La primera d’elles és la caminada que sortirà de Pineda de Mar a les 8 del matí i resseguirà els camins de Bast, els que utilitzaven antigament els carboners, i que passa per paratges naturals emblemàtics com El Salt o el Camí de les Costes.

Un cop allà, s’hi podrà trobar la tradicional fira mercat de productes artesans, on s’hi farà la presentació de la Ratafia de Can Marquesó, la Cervesa Rots de Ca la Verda i els formtatges de Can Ponet.aplec erola

A 2/4 d’1 del migdia es farà la missa i també hi haurà una actuació de colles geganteres, en la que hi participaran els gegants del nostre municipi, juntament amb el amfitrions i els de Pineda i Santa Susanna.

A banda d’això hi haurà un escenari amb actuacions, entre elles la del trobador Albert Estengre, que explicarà rondalles i llegendes relacionades amb el paratge d’Hortsavinyà. En aquest espai també hi haurà un concert de balls tradicionals amb el grup Radiokuartet i sardanes curtes.

Hi haurà servei de bar, venda de coques, cafè i begudes, i es farà el dinar popular a l’esplanada. Enguany també es podran veure les obres de millora de l’Església de Sant Llop, on s’han restaurat algunes peces i imatges. També es podrà veure la restauració de les parets exteriors de l’Ermita de l’Erola que han fet un grup de caps del Cau de Pineda.