URGENT

El PSC torna a fregar la majoria absoluta i C’s entraria al ple municipal

Compartiu aquesta història

L’enquesta d’intenció de vot encarregada per Ràdio Palafolls a l’empresa Infortècnica indica que si les eleccions fossin avui, els socialistes guanyarien les eleccions municipals a PLF, i de nou es tornarien a quedar a les portes de la majoria absoluta. La mostra indica que el PSC de Valentí Agustí, aconseguiria entre 6 i 7 regidors, és a dir que tornaria estar al llindar de la majoria, com ja va passar ara fa 4 anys quant van perdre la majoria per qüestió d’una desena de vots.

La sorpresa de l’enquesta és que, segons la mostra, C’S aconseguiria representació al consistori, tot i ser la primera vegada que es presenten a la nostra localitat i són nouvinguts a la política local.

Entrarien i ho farien per la porta gran aconseguint entre 1 i 2 regidors.

taula

El PP podria mantenir la seva representació amb 2 edils, tot i que l’enquesta també contempla un possible retrocés de la formació, que es podria arribar a quedar amb un representant. Sigui com sigui els populars deixarien de ser la  segona força al consistori, que passaria a ser Esquerra.

Els republicans, juntament amb C’S, serien els partits que tenen una tendència d’augmentar suports. L’enquesta, realitzada a partir de trucades telefòniques de forma aleatòria arreu del municipi, apunta que ERC consolidaria el 2n representant al consistori i podria augmentar-ne un més.

CiU no aixecaria cap, i les enquestes continuen marcant una situació crònica dels nacionalistes a PLF, que fins i tot podrien perdre un dels

2 regidors actuals. La mostra els ofereix una forquilla entre 1 i 2 regidors.

Com ja va passar en els comicis de fa 4 anys, ICV-EUiA estaria al llindar entre treure o no representació al consistori palafollenc. La mostra encarregada per aquesta emissora indica que els ecosocialistes estarien entre els 0 i 1 representant.

ple_enquesta

De tota manera l’enquesta  també evidencia que l’autèntica diferència la marcaran els indecisos. El 47% asseguren que no saben en cara a qui votaran o no han contestat. El 7.3 % ha assegurat que no votarà o que ho farà en blanc.

L’enquesta de RP s’ha fet durant l’última setmana amb 346 trucades telefòniques  a la població major d’edat de PLF.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics