URGENT

Els partits polítics de PLF acorden les entrevistes i els debats electorals a RP

Compartiu aquesta història

Per 3a vegada consecutiva, les forces que concorreran el proper mes de maig a les eleccions municipals han signat un acord entorn al Pla de Cobertura de les eleccions de RP.

P1080975
Últim debat electoral al teatre, el 2011.

D’aquesta manera les 6 formacions es comprometen a respectar els criteris periodístics en el seguiment informatiu dels comicis. Així refusen usar el seu dret dels blocs electorals en els programes informatius, atenent sempre al bé comú i a la tasca periodística.

Això implica que les informacions, els debats, o les entrevistes no estaran subjectes a limitacions horàries o de jerarquització segons els últims resultats electorals. Això, però, si garantir els compromisos de proporcionalitat, pluralitat i neutralitat.

Durant la campanya electoral RP seguirà la informació electoral en els seus informatius migdia i nit, i a través del seu web.

A més, hi haurà entrevistes polítiques als 6 candidats que opten a l’alcaldia de PLF, començant pels qui van tenir menys representació en les últimes eleccions i acabant amb el grup majoritari. Les formacions també han acordat 2 debats sobre els programes electorals.

El primer, previst pel dijous dia 14, serà amb membres de la candidatura a escepció dels caps de llista. Serà un debat obert al públic des de la sala de plens de l’Ajuntament.

El debat principal, amb els 6 candidats a l’alcaldia es farà el dijous següent, dia 21, també obert al públic des del teatre municipal.

El dia dels comicis, RP desplegarà una cobertura sense precedents per seguir les votacions als tres col.legis electorals i sobretot el recompte de vots, a partir de les 8 del vespre des del Col.legi Les Ferreries.

La campanya electoral començarà el proper dia 8 de maig i acabarà el 22. El dissabte 23 serà la jornada de reflexió i l’endemà serà el dia de les votacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics