URGENT

Blanes no farà una consulta sobre la prolongació de l’autopista

Compartiu aquesta història

El ple d’ahir va rebutjar la moció presentada per ICV-EUiA que demanava estudiar alternatives al ramal previst per allargar l’autopista fins a Lloret. El document també demanava organitzar una consulta popular per saber l’opinió dels ciutadans. Els vots del PSC i de CiU van tombar la moció a la que hi donaven suport els ecosocialistes, el PP i la regidora no adscrita.

Tant els socialistes com els nacionalistes van defensar que el nou tram descongestionarà la carretera actual entre  Blanes i Lloret i recorden que la Generalitat farà una audiència pública amb 30 dies per poder presentar al·legacions.

Durant el debat, el president de l’associació Pinya de Rosa, Joan Mora , va denunciar que el projecte talarà uns 60 mil arbres i que la Generalitat ha aprovat el projecte amb estudis de fa 10 anys.

ICV-EUiA va coincidir que no se solucionaran els problemes de mobilitat i que la prolongació no serà gratuïta, ja que es contempla prorrogar la concessió a Abertis més enllà del 2021 en cas que no s’assoleixi el flux previst de vehicles.

L’alcalde va admetre no tenir encara el projecte, però si haver-lo estudiat durant la seva presentació fa dues setmanes. Assegura que aquest nou ramal serà beneficiós per relaxar el trànsit i millorar la seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics