URGENT

Detenen part del grup criminal perseguit per la Gendarmeria francesa a Tordera

Compartiu aquesta història

Els Mossos van detenir quatre homes d’entre 29 i 33 anys, de nacionalitat francesa, el passat dia 3 de febrer, per presumptes delictes de conducció temerària, usurpació d’estat civil, falsificació de document públic, robatori de vehicle, pertinença a grup criminal i delictes contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues. Setmanes més tard, també van detenir  una dona de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Gavà, , pels presumptes delictes de pertinença a grup criminal i delictes contra la salut pública per tràfic de drogues.

Tot plegat arrenca a mitjans de gener arran de la fugida d’un turisme, de matrícula francesa i amb dos ocupants, que va evitar un control de La Gendarmeria francesa a la localitat fronterera de Le Boulou i va entrar a Catalunya per l’autopista AP-7 trencant dues barreres de peatge. El vehicle fugitiu va arribar fins a Tordera on el cotxe va punxar i els dos ocupants  van fugir a peu. Tot i el dispositiu de recerca, amb helicòpter inclòs, els dos individus no van poder ser localitzats.

 

La forta presència de policia i la proximitat amb els atemptats a Paris de principis d’any van provocar alarma social a ja que, en un primer moment, es va creure que podia tenir relació amb terrorisme islàmic.

La policia va identificar ràpidament als dos conductors, i es van identificar 4 persones més relacionades amb els fugitius i que formarien un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. Els agents  van descobrir les identitats falses que utilitzaven alguns d’ells així com els vehicles utilitzats en els delictes.

A principis de febrer, els mossos van detectar en un hotel de la Jonquera a un dels sospitosos i el van detenir al costat de 3 homes més.

Els homes anaven amb un vehicle robat carregat de haixix i marihuana, plaques de matrícula falses i 4 mil€ en efectiu.

Posteriorment, els agents van detenir una cinquena persona, una dona de Gavà, que seria col·laboradora del grup criminal. Tot i les 5 detencions els 2 conductors del cotxe robat, que ja estan identificats encara no han estat localitzats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics