URGENT

S’aprova el reglament dels Horts Urbans de PLF

Compartiu aquesta història

L’últim ple municipal va servir per aprovar inicialment el reglament que ha de regir el funcionament dels futurs horts urbans que el consistori té previst posar en marxa, en una primera fase, en uns terrenys cedits a St Genís de PLF.

Seran una 50a d’horts destinats tant a lloguer lliure com per a famílies amb necessitats socials. Sigui com sigui hauran de seguir tot un seguit de regles i instruccions.

Ara com ara els horts estan en fase d’informació per a la 70a de persones que van sol.licitar gaudir d’una d’aquestes parcel.les. El regidor de pagesia i Medi Ambient, Juan Andrés Osorio, explica que la voluntat és promoure l’agricultura tradicional en aquest espai.

El PP va dubtar de d’idoneïtat de l’indret triat per començar el projecte i va preguntar per la combinació de finalitat social i horts lliures. El portaveu , Óscar Bermán, va criticar també que els horts es posessin en marxa just abans de les eleccions.

Els més crítics, però van ser els republicans. ERC va alertar que els terrenys triats són en zona obaga, i que la manca de sol provoca més gelades i manca de productivitat. Per tot plegat, Francesc Alemany considera que el projecte serà un fracàs si no es recondueix.

El govern explica que la zona està estudiada i que té un cicle de conreu de 10 mesos.

Els republicans van criticar que tot i promoure l’agricultura ecològica, els horts estiguin a St Genís on, majoritàriament,  caldrà transport privat per arribar-hi. Per tot plegat els republicans van ser els únics en votar en contra del reglament.

CiU va votar a favor, tot i que Joan Gallart apunta que caldrà matisar i millorar algunes de les premisses del projecte.

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, aposta per mantenir els horts, en una primera fase, a St genís, per les necessitats de la població d’aquesta zona i per descentralitzar serveis.

Si el projecte té èxit, la previsió és crear una segona zona d’horts urbans, en aquest seria més a prop del centre de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics