radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Els partits polítics de PLF comencen la precampanya electoral

Els partits polítics de PLF comencen la precampanya electoral

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 930 0
Alcaldables del 2011 al balcó de l'Ajuntament

Alcaldables del 2011 al balcó de l’Ajuntament

D’aquí a 3 mesos i mig els palafollencs decidiran el seu futur ajuntament. La cursa electoral ja fa temps que ha començat, però la maquinària dels partits han accelerat el ritme a mesura que s’acosta la cita electoral del mes de maig.

La majoria de formacions aprofiten aquestes setmanes per acostar-se a la població a través de reunions sectorials, assemblees o enquestes. La intenció és recollir les seves inquietuds i poder treballar així el programa electoral amb el que buscaran el vot dels palafollencs.

El PP fa setmanes que es reuneix amb veïns de diferents zones del poble per copsar les seves impressions i necessitats. La setmana passada a més, ha engegat una enquesta general preguntant sobre els principals problemes de la nostra localitat. En aquest sentit deixa triar diferents opcions com ara incivisme, seguretat, brutícia o circulació entre d’altres.

ERC també fa setmanes que setmanalment organitza trobades amb diferents actors socials al nostre municipi. Ho fa a mode sectorial reunint-se amb joves, entitats esportives o associacions culturals. Així recull les seves preocupacions alhora que els republicans expliquen les seves polítiques i propostes pel nou mandat. En gran format els republicans han iniciat un cicle de xerrades per analitzar el model de poble. De moment ja han parlat de polítiques culturals i d’educació amb l’exconseller Joan Manel Tresserras.

ICV-EUiA, per la seva banda, ja ha fet assemblees obertes per recollir impressions i preocupacions amb les que confeccionar el seu programa electoral pel 24 de maig. La coalició ecosocialista, encara no ha fet oficial qui serà el seu candidat a les eleccions municipals.

Tampoc ho ha fet el PSC, tot i que ho podria fer en pocs dies. Els socialistes estan esperant a escollir el candidat per iniciar la precampanya, tot i que mantenen reunions per treballar el seu programa electoral.

En la mateixa situació està CiU, que amb el nou candidat al capdavant ha intensificat les reunions del partit per treballar un canvi en el programa electoral que els permeti recuperar l’espai perdut en els últims comicis. Els nacionalistes començaran en breu els actes i reunions per donar a conèixer les seves propostes.