URGENT

41 anys de presó pel monitor de Lloret acusat d’abusos a 17 menors

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ha condemnat finalment a 41 anys de presó Josep Castiella, el monitor de Lloret de Mar que va reconèixer haver abusat de 17 menors i gravar-se fent una fel•lació a un dels nens. La sentència el condemna per disset delictes d’abús sexual, alguns d’ells continuats, un d’elaboració i un altre de tinença de pornografia infantil.

A l’hora de condemnar-lo, el tribunal li estima les atenuants de confessió i d’anomalia o alteració psíquica. Dels 41 anys a què se’l condemna, Castiella en passarà un màxim de 16 i mig entre reixes. A més, haurà d’indemnitzar els menors amb un total de 102.000 euros i no s’hi podrà apropar a menys de 500 metres durant deu anys un cop surti de presó. A més, durant tot aquest temps estarà en llibertat vigilada.

El monitor va reconèixer els càrrecs durant el judici fet el passat 12 de gener a l’Audiència de Girona. Llavors va admetre haver abusat de 17 menors, quan aquests tenien entre 4 i 9 anys, durant l’estiu del 2011 i principis del 2012, quan el condemnat feia dos anys que treballava amb menors en un centre escolar.

Al col•legi de Lloret de Mar, hi donava classes extraescolars de guitarra, tennis i psicomotricitat. I a través de l’Ajuntament, també s’encarregava de muntar i dirigir els casals de Setmana Santa, d’estiu i de Nadal, que es feien als CEIP Àngels Alemany i Pere Torrent.

L’acusació destaca que la pena imposada és “considerable” i que, a més, el tribunal ha adoptat altres mesures que donen “certa tranquil•litat” a les víctimes, com l’allunyament cap als menors i, sobretot, els 10 anys de llibertat vigilada un cop hagi complert el temps entre reixes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics