URGENT

La Diputació de Girona demana a 15 diputats que retornin els diners per assistir a reunions on no havien anat

Compartiu aquesta història

L’ens provincial ha reclamat aquests diners a tots els diputats que han cobrat per assistències no justificades. Així una 15a de diputats han rebut una carta personalitzada en la que s’indica la quantia no justificada i que han de tornar a la Diputació.

Unes quanties que oscil•len entre els 6.000 i els 47.000 euros, depenent del nombre de reunions a les quals cada diputat no va assistir, però sí va cobrar.

Aquesta reclamació arriba després que un jutjat de Girona hagi reclamat informació a l’ens sobre tots i cadascun dels polítics que haurien cobrat de més.

Les assistències que ara es reclamen es remunten a l’any 2010 i per tant afecten la part final del mandat anterior i tot l’actual legislatura.

A la llista de diputats reclamats hi ha un regidor blanenc. Es tracta de Carles Gibert, que en la passada legislatura va ser el regidor responsable d’hisenda al consistori blanenc i alhora diputat a la Diputació per CiU.

Gibert, ja no és regidor a Blanes en aquest mandat.

També hi ha regidors de Platja d’Aro, Tossa o Llagostera entre d’altres.

Segons el Diari de Girona, els qui han de tornar més diners són l’exalcaldessa de Roses, que haurà d’abonar 47.000 euros per assistències no justificades a reunions en un any i mig, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que haurà de tornar 42.000 euros.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics