URGENT

C’s de Blanes demana que es retirin els elements sobre el tricentenari del pessebre municipa

Compartiu aquesta història

El coordinador de la formació a la citat, Roberto Rivas, ha instat a l’Ajuntament de Blanes a «retirar els símbols i referències polítiques al Tricentenari de 1714 del pessebre municipal».

Rivas ha criticat el que considera ús partidista i manipulació que estan fent des del Consistori, a través d’aquests símbols que res tenen a veure amb les festes de Nadal. Per tot plegat considera inadequat i fora de lloc aquests símbols.

Fa uns dies s’inaugurava davant de l’Ajuntament de Blanes el pessebre monumental que per segon any consecutiu han ideat i creat alumnes de l’Institut Serrallarga de la mateixa ciutat.

Els alumnes, però, expliquen que realment el pessebre no té motius del 1714, sinó de la Guerra dels Segadors. Tot i que la intenció era fer un homenatge al tricentenari, la manca de fets rellevants a la vila durant aquesta guerra, van fer que finalment es reproduís fets de la Revolta dels Segadors, 60 anys abans.

Durant aquesta revolta, a mitjans del sXVII, Blanes va ser atacada per les tropes castellanes. Davant la resistència blanenca, l’artilleria va desembarcar a la vila, aconseguint batre les muralles, cremant les portes i començant a saquejar la vila.

Per recordar-ho, al pessebre reprodueix racons emblemàtics del Blanes de l’època, entre els quals el Palau Vescomtal o l’Església de Santa Maria, a banda d’una muralla trencada, torres de vigilància i una galera com les que es van fer servir en l’atac.

El centre educatiu ha rebut amb sorpresa les crítiques de Ciutadans i recorden que és un treball fet d’acord amb els criteris dels alumnes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics