radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » Tanca l’empresa de mitjons i mitges Clarin de Pineda

Tanca l’empresa de mitjons i mitges Clarin de Pineda

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 786 0

Una de les fàbriques més antigues de la població tancarà aviat les seves portes i acomiadaran  la 50a de treballadors actuals. Clarin, dedicada a la fabricació de mitges i mitjons, va néixer l’any 1948 i actualment està ubicada en una nau industrial al Polígon de Mas Roger.

L’empresa ha entrat en preconcurs de creditors i la previsió és fer un ”tancament progressiu”. De moment, la fàbrica funciona parcialment preparant i servint les comandes pendents.

El gerent, Lluís Prat, ha explicat avui a Ràdio Pineda que han de tancar ”per la caiguda de vendes, a causa de la forta competència exterior”. Actualment Clarin realitza un 98% de la producció a Pineda on es fabrica i es tenyeix a les instal·lacions del carrer Marconi del municipi. Però segons explica el mateix responsable, ”els productes asiàtics i turcs arriben al mercat a preus molts baixos i això ha provocat una davallada de les vendes”. Tot i que el gerent de Clarin assegura que han buscat ”altres sortides i inversors per reconduir la producció de l’empresa i fer una reestructuració de la plantilla”, finalment no s’ha trobat ”cap solució per tirar endavant l’empresa”.

L’empresa ha proposat als treballadors acabar les comandes que tenen pendents i la previsió de tancament definitiu serà ”per final del mes de gener o principis de febrer” del proper any.

Ara com ara, l’empresa té 47 treballadors que tenen el procés de tancament en mans de CCOO, sindicat majoritari a la fàbrica.