URGENT

Pineda tindrà un pressupost de més de 27 milions per l’any que ve

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Pineda i portaveu socialista, Xavier Amor i el regidor d’Hisenda, Antoni Abad han presentat aquest dimarts el Pressupost municipal de 2015 que puja als 27.333.000 €, el que suposa un 2,8% més respecte aquest any, ja que l’Ajuntament ha assumit la gestió de Can Xaubet. Si no fos així, el pressupost s’hagués reduït un 2,1%. La majoria de partides es mantenen o baixen, i d’altres, com la despesa en personal es manté congelada per quart any o la despesa corrent que augmenta un 3,8%.

A l’acte de presentació, també hi va participar el portaveu del PP, Diego Sánchez, que ha anunciat el seu vot favorable al pressupost municipal al ple de dijous, ja que assegura que ls aportacions que havia fet ”el PP havien estat incorporades a la proposta de pressupost.

Xavier Amor ha anunciat que el pressupost reflecteix ”un esforç continuat per evitar el dèficit, reduir l’endeutament i mantenir l’equilibri financer dels comptes municipals, minimitzant la pressió fiscal sobre els ciutadans”. Diu l’alcalde que és un pressupost molt real i que, com en els darrers anys, va destinat a reduir l’endeutament.

Concretament, el deute municipal es preveu rebaixar-lo en 8 milions.

El pressupost preveu augmentar un 17% la despesa en atenció social, s’incrementa un 9% el pressupost en desenvolupament econòmic, un 27% despesa en programes de seguretat i s’amplien els serveis de manteniment de la via pública, neteja viària, recollida de residus orgànics, retirada d’objectes voluminosos i jardineria.

El Pla d’Inversions 2015 preveu una inversió global superior als 5.000.000 €, destinats prioritàriament a la millora de l’espai públic, els equipaments i els serveis municipals i s’anirà executant a mesura que es vagin complint els terminis d’autorització, contractació i finançament. De les inversions destaquen l’asfaltatge de carrers i el nou Passeig de Poblenou, així com millores a la xarxa d’enllumenat públic i les voreres.

 

R. Pineda

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics