URGENT

Els palafollencs generen menys residus i en reciclen més que fa 10 anys

Compartiu aquesta història

En els últims temps el reciclatge forma part de la vida de molts de nosaltres, que ens preocupen per separar a casa aquells residus que poden tenir una segona oportunitat per després dipositar-los als contenidors específics.

Una activitat que cada cop permet separar més residus a PLF. Així l’any 2003 els palafollencs separaven 142 kg a l’any. 10 anys més tard la xifra puja fins els 186 kg, un 30% més.

Més enllà del que suposa separar, els palafollencs també han millorat pel que fa a la generació de residus, ja que s’ha disminuït en una 50 de kg menys per persona en aquests 10 anys.

El 2003 els palafollencs van generar 631 quilos de residus per cap, mentre que l’any passat la xifra va baixar fins els 581. Això implica que ara cada habitant de la nostra població genera 1.7 kg de tota classe brossa al dia.

Els palafollencs són els 2ns en generar menys residus de tota la nostra zona, rere els blanencs i lluny dels malgratencs que generen un centenar de quilos més a l’any.

Menció a part té Sta. Susanna on, segons les mateixes dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els seus habitants generen 1.853 kg de brossa l’any, la xifra més alta de la comarca. Tot i això cal atendre que la xifra resulta del nombre total recollit i dividit pels empadronats, pel que si hi ha habitants no empadronats, existirà una desviació en els resultats.reciclatgeee-01

Tornant al reciclatge, a PLF la fracció que més es recicla és el paper i cartró. L’any passat es van recollir 162 tones d’aquesta fracció seguit de les 152 de vidre. Els envasos encara estan lluny, amb menys de 100 tones.

Fa 10 anys, el paper i cartró continuaven sent la fracció més important, però destaca la poca recollida de la resta de fraccions, ja que el vidre no arribava a les 100 tones.

L’any passat es va recollir només 35 tones d’orgànica. Es tracta només dels grans productors, com restaurants, geriàtrics o hostals, ja que per a la població en general es començarà a recollir en qüestió de dies.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics