URGENT

Els socorristes de Lloret rescaten 40 persones que s’ofegaven en tot l’estiu

Compartiu aquesta història

L’empresa de salvament Proactiva Serveis Aquàtics, ha presentat les dades estadístiques dels serveis que ha realitzat durant l’estiu a Lloret, on s’encarrega del socorrisme i la vigilància a les seves platges.

Hi ha dos aspectes destacables en aquest informe; per una banda l’augment de serveis d’atenció amb cadira amfíbia que han passat del 280 de l’any passat al 480 del 2014,doblant quasi les xifres i per altra banda, la destacable tasca preventiva, amb un registre de recomanacions i avisos que ha passat de 9.500 de la temporada passada als 15.400 d’enguany.

Pel que fa a les atencions, s’han realitzat 3.500 serveis en el conjunt de les cinc platges i cales vigilades de Lloret. D’aquestes xifres globals, 2.000 han estat per picades per medusa o similars, mentre que 1.150 corresponen a ferides provocades per rascades amb les roques, talls per musclos o similars.

La resta d’assistències lleus són per: cefalees, contusions o fractures, cremades solars, insolacions, entre d’altres.

Pel que fa a rescats s’han realitzat 40 intervencions motivades principalment per la incapacitat de poder sortir de l’aigua a causa de remolins produïts per l’entrada de vaixells de passatgers a la sorra, mal estat de la mar, no saber nedar o mal ús d’artefactes flotants, entre d’altres.

Per garantir la seguretat de la gran afluència de turistes a les platges de Lloret de Mar, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina uns 415 mil € anuals en material i recursos humans que ofereixen un servei de vigilància entre el maig i l’octubre. Una de les cobertures més grans del litoral català.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics