URGENT

Demanen preservar la pineda del barri dels Pins de Blanes

Compartiu aquesta història

 

El grup municipal d’EUiA-ICV de Blanes presentarà al proper ple de l’Ajuntament una moció per tal de protegir la característica pineda que, precisament, dóna nom al barri costaner de Els Pins.

Aquesta moció, que compta amb el suport de l’associació de veïns del barri afectat, pretén aturar la reducció de pins dins de les finques privades o en espais públics d’aquesta zona.

Entre els anys 2003 i 2009, la superfície de pineda s’ha reduït en gairebé un 15%. Aquest fet és preocupant tant per qüestions ambientals i ecològiques, com pel tret distintiu de la identitat del mateix barri que representen aquests arbres netament mediterranis i blanencs.

La moció proposa incloure els pins en el catàleg protegit, per tal de tenir un cens de la pineda i d’evitar la tala indiscriminada.

En cas que fos necessària una tala, pels possibles danys que puguin causar les arrels a elements publics o privats, caldria que l’Ajuntament els reposes per uns altres en espais públics adequats dins el mateix barri.

Tanmateix, la moció preveu oferir assessorament tècnic als veïns que tinguin un pi dins la seva propietat, així com estudiar bonificacions fiscals per tal de compensar el deure de mantenir-los.

El ple de Blanes tractarà aquest dijous aquesta moció en la sessió corresponent al mes d’octubre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics