URGENT

Comença la campanya de vacunació contra la grip a PLF

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda es va donar inici a una nova campanya de vacunació contra el virus de la grip.

L’objectiu d’aquesta campanya és fonamentalment evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes crònics de salut, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes d’aquest virus.

Es tracta d’una vacuna que cal administrar-se cada any sobre tot a la població de risc. Dins aquest grup s’inclouen persones que tenen més de 60 anys, o que pateixin malalties pulmonars o cardíaques cròniques, els diabètics, i des de fa uns anys també persones obeses.

La vacuna de la grip estacional té una composició diferent cada any depenent del virus que s’ha detectat en d’altres parts del món on la grip ja ha actuat. Això fa que sigui necessari vacunar-se cada any perquè la vacuna és diferent. La campanya sempre comença a l’octubre, per tal que la vacuna sigui efectiva quan arribi el virus a casa nostra

Un cop acabi la campanya, es podrà administrar la vacuna a tota aquella població que vulgui prevenir-se de la grip tot i no estar inclosa dins el grup de risc. Ho explica Begonya López, infermera del CAP de Salut de PLF.

Des del CAP de salut apunten que cada any es vacunen entre un 60 i 80% de la població en risc, cosa que suposa unes 2000 dosis que s’aniran administrant fins el final de la campanya al centre de salut palafollencs. Ho farà progressivament a tota aquella població de risc que vagi al CAP per a qualsevol visita mèdica, però també es pot demanar cita prèvia per a vacunar-se. Avui la Lluïsa i la Juana esperaven al CAP per vacunar-se. Expliquen que ho fan des de fa uns anys i que han notat que els funciona i que passen millor l’hivern.

Els principals símptomes de la grip són febre superior als 38ºC, calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de 5 a 7 dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues.

Per a més informació i per demanar cita prèvia, cal posar-se en contacte amb el CAP de Salut de PLF al 93 762 04 53.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics