URGENT

Torna a pujar l’atur al setembre a PLF

Compartiu aquesta història

 

Feia 5 mesos de descensos continuats, però al setembre la tendència s’ha trencat seguint el mateix comportament que a la gran majoria del país.

En l’últim mes, el nombre de palafollencs sense feina ha augmentat en 29 persones, arribant fins a les actuals 705.

Aquest augment, del 4.3% respecte a l’agost, és dels més alts de la nostra zona, només superat pel 9.7% de Blanes.

Avui, però, hi ha una 80a menys d’aturats que fa 1 any i 150 menys dels que hi havia a principis d’aquest any.

De fet, dels 9 mesos d’aquest 2014, 6 han experimentat descensos del nombre d’aturats a la nostra població, mentre que els altres 3 els han augmentat.

Dades de l'atur dels últims mesos de setembre
Dades de l’atur dels últims mesos de setembre

Habitualment el final de la temporada turística comporta un augment considerable de l’atur a la nostra zona, i el comportament del món laboral a la tardor és sempre, si fa o no fa, el mateix amb increments d’atur mensuals.

L’augment de desocupats a PLF no és un cas aïllat. Tots els pobles veïns han patit el final de la temporada turística amb increments dels seus aturats.

Blanes, com ja hem dit, ha augmentat un 9.7% entre agost i setembre, amb 309 aturats més, cosa que fa que la població de la Selva s’acosti als 3500.

Pineda suma 93 nous desocupats i la xifra al municipi s’enfila als 2627, i continua sent el poble amb el nombre més alt de desocupats, en nombres absoluts i en taxa d’atur.

Tordera el segueix en aquest rànquing, amb 1545 persones sense feina aquest setembre.

Malgrat ha patit un 3.6% d’augment, o el que és el mateix, hi ha hagut un increment de 50 persones en l’últim mes arribant prop de les 1450.

En tot el Maresme el nombre de persones sense feina a aquest setembre ha pujat en 350 persones acostant-se a les 36 mil a tota la comarca.

 

Dades de l’Atur a Setembre 2014

 

 

dadess2

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics