URGENT

Arriben a Pineda els antiavalots de la policia nacional enviats per Interior

Compartiu aquesta història

El ministeri de l’Interior, amb el popular Jorge Fernández Díaz al capdavant, ha enviat de forma urgent 300 antiavalots de la policia espanyola a Catalunya. Uns agents arribats en una 20a de furgons que estan aparcats a la platja del Poblenou de Pineda.

Aquesta decisió arriba poques hores després que el Tribunal Constitucional hagi decidit suspendre cautelarment la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N, a petició del govern espanyol.

Els antiavalots s’han desplaçat a Catalunya malgrat que les competències en seguretat ciutadana són exclusives dels Mossos d’Esquadra. Aquests agents provenen de Valladolid, La Corunya, València i Oviedo, i pertanyen a la Unitat d’Intervenció Policial (UIP), que es caracteritza per la mobilitat dels seus efectius, que són desplaçats a punts on es produeixen grans concentracions de persones. Ara bé a Catalunya i el País Basc, aquesta unitat policial només ofereix servei en fronteres i en la custòdia d’edificis oficials. Amb aquests 300 antiavalots enviats a Catalunya, n’hi haurà un total de 600 d’aquest cos nacional.

Aquests nous agents enviats ja estan operatius. Són quatre grups que tenen destinats 50 agents cadascun, però que solen mobilitzar entre 43 i 44 policies. Segons el diari ‘Ara’, els quatre grups desconeixen el motiu del seu viatge, i als policies se’ls ha dit que en seran informats quan arribin al seu destí. En mitjans policials es dóna per fet que Interior destinarà més antiavalots a Catalunya d’aquí al 9 de novembre.

L’Ajuntament de Pineda afirma que no sabien res de l’arribada d’aquests efectius al municipi i que no han rebut cap comunicació del ministeri d’Interior.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics