URGENT

Conxita Campoy anuncia que no es presentarà a la reelecció l’any que ve

Compartiu aquesta història

L’alcaldessa de Malgrat, la socialista Conxita Campoy va anunciar dissabte que no tornarà a encapçalar la llista del PSC en aquest municipi veí. La decisió de Campoy feia temps que era motiu de rumor en els passadissos polítics de la comarca, però el partit ha intentat fins l’últim moment mantenir una de les alcaldesses històriques del Maresme.

L’anuncia el va fer en el decurs de l’assemblea de militants del partit a la població veïna, en la que per l’ocasió va comptar amb la secretària d’organització del PSC, Assumpta Escarp.

Campoy afirma que el projecte socialista a Malgrat no és personalista i que per tant hi ha altres persones que poden encapçalar-lo.

Tot i que no serà la número 1 de la llista, Campoy afirma que no es desvincularà ni del partit ni de la vida política local.

Campoy és alcaldessa des del 1991, quan va rellevar al també socialista Pepito Mora. Campoy ha governat en les últimes 6 legislatures. Ho ha fet amb majoria absoluta i també pactes de govern amb diferents partits del consistori. Actualment governa al costat del PP, però ho fa en minoria. Tot i això , Campoy afirma que aquesta circumstància, però no li ha suposat cap desgast i que per tant ho desvincula de la seva decisió.

Ara el PSC de Malgrat iniciarà el procés de primàries. Els militants que vulguin optar a encapçalar la llista del partit avui dilluns han de presentar candidatura i en dues setmanes es proclamarà oficialment el candidat que substituirà a Campoy al capdavant del PSC malgratenc.

L’assemblea va comptar també amb la presència del president comarcal dels socialistes al Maresme i alcalde de Pineda, Xavier Amor, que va lloa la figura de Campoy assegurant que el socialisme maresmenc li deu molt a l’alcaldessa de Malgrat. Amor a més explica que s’està en converses encara amb Valentí Agustí per saber si es presentarà de nou a PLF. Una decisió que el president comarcal del PSC creu que es prendrà en els propers dies.

Tot i la renúncia a la reelecció, Campoy esgotarà la legislatura i no deixarà de ser alcaldessa com afirmaven algunes piulades de dirigents socialistes que es van afanyar a difondre la noticia a través de les xarxes socials.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics