URGENT

Moren dues persones en pocs dies a les costes de la nostra zona

Compartiu aquesta història

El litoral marítim del nostre territori s’ha tornat a cobrar dues vides en només quatre dies.

Dijous passat un home moria a la platja de Calella sense poder arribar, ni tan sols, a ser reanimat. Si bé el banyista va ser tret de l’aigua pels socorristes tan bon punt es va donar l’avís, la persona de nacionalitat hongaresa i de 65 anys no va respondre a les tècniques per recuperar-li la respiració.

L’altre víctima mortal va ser una turista txeca a la platja de Lloret de Mar. La pròpia dona de 76 anys va ser la que va alertar al servei de socorrisme que no es trobava bé i una estona després va acabar per perdre la vida.

De fet, a aquesta víctima també l’acompanyava una altre dona que va ser traslladada en helicòpter fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Segons apunten les informacions, els dos casos estarien relacionats amb alguna espècie de sobreesforç i d’esgotament.

Si bé les morts a l’aigua s’acostumen a relacionar amb el mal estat de la mar, s’ha de tenir en compte que la majoria dels accidents es produeixen amb bandera verda, la mateixa bandera que onejava els últims dies.

Per aquest motiu, Protecció Civil insisteix que s’han de prendre totes les precaucions a l’hora del bany al mar, i abstenir-se de ficar-se a l’aigua si es troba malament o cansat.

En el que portem d’estiu, 18 banyistes ja han mort en el litoral català, quatre d’ells en les platges de la nostra zona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics