radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » Blanes estudia refomar el castell de Sant Joan

Blanes estudia refomar el castell de Sant Joan

COMPARTEIX-HO
, / 559 0

L’Ajuntament de la localitat veïna ja ha encarregat la redacció d’un projecte per desenvolupar tota una sèrie d’obres al castell de la vila.

En concret, les obres anirien destinades a millorar el tancament perimetral del recinte i millorar-ne la il•luminació de l’edifici medieval.

De fet, la Junta de Govern Local de Blanes ja va aprovar al mes passat l’adjudicació d’un contracte menor amb la idea de tirar endavant les obres per valor de 9.000 euros.

El castell de Sant Joan actualment es tracta d’un dels reclams turístics més importants de Blanes, compartint escenari amb Sa Palomera.

A 173 metres d’alçada i amb unes vistes extraordinàries, la fortalesa data de l’any 1002, tot i que cap a finals del segle XV ja va anar perdent la seva funcionalitat i va ser abandonada. Cap al 1850 tornaria a acollir activitat amb una estació de telegrafia òptica militar i durant la Guerra Civil espanyola serviria de refugi.

Finalment, l’any 1958 es va rehabilitar la torre i entre els anys 1987 i 1991 es van efectuar tota una sèrie d’obres de rehabilitació en el recinte per deixar-lo tal com s’observa actualment.