URGENT

Malgrat registra el juliol amb menys faltes i delictes des de fa 10 anys

Compartiu aquesta història

Segons les dades de l’Ajuntament de Malgrat, amb l’última comparativa interanual des de l’1 d’agost de l’any passat fins a 31 de juliol d’enguany, la reducció de fets penals ha suposat una baixada d’un 11%.

Si bé aquest percentatge és el del conjunt de faltes i delictes, en el cas dels fets més greus aquest baixen fins al 15%, destacant especialment els robatoris en vehicles o els robatoris en els domicilis, que s’han rebaixat en fins a un 25%. En el mateix sentit, la pròpia falta per furt també ha baixat.

En conjunt, unes dades que es situen a nivells de fa 10 anys i que el regidor de Seguretat Ciutadana de Malgrat, Valentín Rodríguez, celebra i les atribueix a diferents factors, com la feina feta des de la Policia Local o la baixada del turisme.

Si bé a nivell de tota Catalunya els fets penals des de l’any 2008 s’han anat reduint, en el cas de Malgrat aquests no feien més que augmentar. Una dinàmica que en els últims temps s’ha invertit i que a més ha anat acompanyada amb l’augment dels casos resolts. Segons el consistori, fins a un de cada tres fets denunciats s’han tancat.

Tal com explica Rodríguez, la Policia Local de Malgrat des de fa anys treballa amb les xifres que els proporciona un programa informàtic, el qual serveix per guiar al cos de seguretat en les directrius a seguir:

La única dada negativa han sigut els furts en els establiments comercials de la zona turística i voltants, que enguany han crescut. De totes maneres, cal destacar que en el cas del casc urbà aquesta mena de fets penals continuen baixant.

El cos policial de Malgrat actualment està composat per més d’una cinquantena de professionals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics