URGENT

La jutgessa que investiga el cas Mercuri imputa a l’alcalde de Pineda

Compartiu aquesta història

Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda ha estat imputat per les presumptes dietes irregulars que cobrava des de la federació política.

Juntament amb ell, una altre quarantena d’alcaldes també han estat imputats i hauran de declarar pels suposats sobresous que percebien en forma de desplaçaments i dietes entre els anys 2011 i 2012.

En el cas d’Amor, aquest hauria rebut més de 3.300 euros. Uns diners que segons el líder polític va declarar a la declaració d’hisenda.

Per la seva part, també ha anunciat que incorporarà canvis en la Federació de Municipis per aportar més “transparència” i un “bon govern” a l’organització, segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies.

Tots els alcaldes s’han compromès a retornar els suposats sobresous, tot i que Amor jurídicament discrepi d’utilitzar el terme “sobresou”, ja que el considera incorrecte.

Ara el president de la Federació confia que els alcaldes de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya tornin a l’organització després d’abandonar l’executiva al veure’s esquitxats per les irregularitats que es duien terme en l’ens polític.

Per ara, ja s’està elaborant un codi de bones pràctiques i alguns alcaldes, com el de Mataró, que també és vicepresident de l’entitat municipalista, Joan Mora, esperen que la imputació serveixi per demostrar la seva innocència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics