URGENT

Neix el primer equip de rugbi a PLF

Compartiu aquesta història

El Palafolls Rugbi Club comença a prendre forma amb el pas de les setmanes. El que va néixer com una escoleta de mica en mica va contemplant com se’l sumen cada vegada més adeptes.

La idea s’agrupa en una sèrie d’escoletes de rugbi repartides als voltants del riu de La Tordera per tal de consolidar una base de competició d’aquest esport en la nostra zona. Actualment, aquestes agrupacions ja han començat a funcionar a Fogars de La Selva, a Tordera i a PLF.

El coordinador de les Escoletes de l’Associació de Rubgi de La Tordera, Manel Humet, explica com va aparèixer i com s’ha anat desenvolupant l’equip el rugbi:

En el cas de PLF una quinzena de nois i noies ja han començat a entrenar al camp de La Figuerassa a la espera que l’Ajuntament els adjudiqui un espai oficial on practicar el rugbi.

Per ara, però, la major dificultat que preveu l’agrupació és la de poder conformar diferents equips per categoria, ja que hi ha jugadors de totes les edats.

Tal com ha explicat el coordinador, la idea seria competir en els trobades que celebra la federació catalana de Rugbi per tota Catalunya, ja que actualment no hi ha cap competició de lliga definida.

A la vegada, davant dels tòpics despectius que rep el rugbi en els nostres territoris, Humet defensa els valors nobles d’aquest esport:

Per promocionar el nou equip de rugbi, l’associació ha anat visitant les diferents escoles dels pobles i ja han anunciat que de cara al curs vinent també explicaran als centres educatius de PLF en què consisteix realment aquest esport.

De fet, en la zona de La Tordera mai s’ha practicat aquesta modalitat esportiva, pel que des de l’organització entenen que han de fer un esforç de pedagogia entre els joves i les famílies per explicar que la base del rugbi és l’amistat, el companyerisme i l’esforç en bloc.

Totes aquelles persones que estiguin interessades poden dirigir-se al blog de l’equip o al facebook del Palafolls Rugbi Club.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics