URGENT

Els hospitals de Calella i Blanes mantindran el metge de les ambulàncies d’emergència

Compartiu aquesta història

L’aprovació de la moció impulsada per Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa en el Parlament de Catalunya permetrà el manteniment del metge en les unitats mòbils del Servei Mèdic d’Emergències dels hospitals de Calella i Blanes.

Aquesta moció ha vingut impulsada per l’alerta que van llançar els treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, els quals van advertir de la intenció del Departament de Salut per desmantellar els equips professionals de les ambulàncies medicalitzades amb base en aquests dos centres hospitalaris.

A més, en escassament quinze dies ja s’havien recollit 8.200 signatures per defensar el servei mèdic en les ambulàncies. PLF per exemple va ser una de les primeres localitats on es van recollir les signatures. Unes peticions ciutadanes que han acabat arribant a la comissió de Salut del Parlament, i on finalment, a proposta dels eco-socialistes, s’ha aprovat amb el suport de tots els partits polítics.

De totes maneres, la moció ha estat esmenada a petició d’Esquerra Republicana de Catalunya, ja que segons el parer del partit, no era cert que s’estigués preparant aquesta retallada en els serveis mèdics d’urgència.

De totes maneres, el comitè d’empresa de la corporació de salut de la nostra zona continua estudiant les reorganitzacions que estan realitzant des del Departament de Salut en els hospitals de la nostra zona. Segons anuncien els treballadors, l’objectiu és defensar una sanitat pública i de qualitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics