URGENT

PLF rebaixa el nombre d’aturats per sota dels 700, per primer cop en 5 anys

Compartiu aquesta història

Des de l’agost del 2009 que la nostra població no tenia unes xifres d’aturats similar a les registrades l’últim mes. El juny es va tancar a PLF amb 685 persones sense feina, una seixantena menys que el maig, el que suposa una rebaixa de prop del 8%.

Des de principis d’any, les llistes de palafollencs que busquen feina des de les oficines oficials s’ha reduït en prop de 180.

Un any enrere a PLF hi havia un centenar més de persones apuntades a l’atur.

Una reducció considerable del nombre de desocupats que coincideix cada any a l’inici de la campanya turística, per tant, vinculada als contractes temporals, però que enguany ha estat més pronunciada.

De fet, totes les poblacions veïnes han experimentat rebaixes considerables, per sobre del 6% en tots els casos.

On més ha baixat l’atur és a Sta Susanna amb prop d’un 10%. La segona població amb una rebaixa més considerable ha estat Malgrat de Mar, on s’ha reduït els desocupats en 143 persones en un mes, quedant-se just per sota dels 1400. Es tracta d’una millor dada que la de fa un any, quan a Malgrat hi havia 160 persones més a l’atur.

Pineda aconsegueix una rebaixa de 200 persones, el que suposa un 7% menys respecte al maig. Tot i així, el municipi té encara 2675 persones sense feina.

Pel que fa a Tordera les dades també són bones, ja que el municipi ha reduït en un centenar de persones el seu atur en l’últim mes, arribant al juny a les 1514 persones sense feina.

A nivell comarcal, al Maresme han trobat feina 1572 persones, pel que encara hi ha 35.780 persones cercant un lloc de treball.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics