URGENT

L’alcalde dóna suport a Rueda per a dirigir el PSC

Compartiu aquesta història

 

Valentí Agustí es va assabentar de les aspiracions de Rueda el mateix divendres al matí. El batlle ha animat al regidor a presentar-se com a primer secretari dels socialistes catalans. Agustí creu que ho té difícil per ser el màxim dirigent, però considera que podria ser part de la futura nova executiva del PSC.

I és que Agustí creu que el socialisme està en crisi, com ho demostren els últims resultats electorals. Diu l’alcalde que fa falta energia nova al partit i ha destacat el trencament intern provocat pels díscols com a principal problema del PSC.

Agustí diu està a favor del dret a decidir, però no de la Independència.

Sobre els resultats dels comicis europeus a PLF, on el PSC va perdre el 44% dels vots respecte 5 anys abans, el batlle creu que no es poden extrapolar a la política local.

Precisament Agustí continua desfullant la margarida sobre si presentar-se o no a la reelecció. Afirma que tot i que la seva intenció era no presentar-se de nou, hi ha nous reptes que l’impulsarien a tornar a ser cap de llista del PSC.

Agustí afirma que dirigents del partit li han demanat que es torni a presentar a les properes eleccions municipals.

L’alcalde afirma que hi ha pressa a fer les obres públiques perquè fa molt temps que estaven programades i defensa que aquesta activitat donarà feina a palafollencs i genera animació al poble.

Entre aquestes obres hi ha la caserna de la policia, que podria entrar en funcionament just passat l’estiu. Un altre dels propers projectes és la reforma de la façana d’entrada al poble, amb més piràmides i unes lletres de 5m d’alçada amb el nom del nostre poble. Tot i que el cost d’aquesta actuació era de prop dels 100 mil€, el batlle afirma que s’ha reduït fins la meitat.

Sobre la política urbanística, nega que el govern demani avançaments d’aprofitament de zones no urbanitzades per a equipaments poc necessaris, com denunciava ERC. Segons Agustí això només s’ha fet per construir les 2 escoles i l’IES.

El batlle diu que s’ha denunciat a perfils falsos al twitter per enterrar la possibilitat d’insultar rere pseudònims. A més, si es descobreix a agents de la policia rere algun d’aquests perfils no descarta l’obertura d’expedients disciplinaris. Entorn a la policia creu que s’havia actuat amb màniga ampla, deixant fer coses que ara no es poden permetre.

Pel que fa a les crítiques de l’oposició sobre la manca de diàleg, Agustí creu que no és veritat i recorda que en diferents ocasions ha governat en coalició tot i tenir majoria absoluta. En aquest sentit ha defensat l’actual pacte amb Iniciativa, i lamenta haver trigat alguns mesos a segellar el pacte amb els ecosocialistes després de les eleccions de fa 3 anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics