Detecten casos d’infecció per Chikungunya a Lloret i al Baix Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Agència de Salut Pública ha detectat fins a 3 casos importants d’infecció per Chikungunya, un virus d’origen africà que provoca febre i dolors articulars intensos, que poden arribar a ser molt molestos, fins i tot invalidants.

Es tracta de 3 dones: 2 de Vilassar de Mar i una de Lloret. Aquesta última havia viatjat fa poc a països del Carib, des d’on va importar la malaltia, on aquesta és endèmica. Segons informa el Departament de Salut, les tres tenen edats d’entre 27 i 56 anys i s’estan recuperant.

El virus es transmet per la picada d’uns mosquits, que actuen com a vector de la malaltia. La transmissió directa entre persones no està demostrada científicament. L’Agència de Salut Pública de Catalunya alerta del risc de contagi de la infecció del virus de Chikungunya a persones que viatgin a zones endèmiques del virus. Des de finals de maig, s’ha doblat el nombre de casos a la República Dominicana, Martinica, Guadalupe, Haiti o St Martin. Altres zones de risc inclouen diversos països del Carib i algunes zones de Sud Amèrica, països del sud-est asiàtic i de l’Àfrica equatorial.

Les principals mesures de prevenció per a les picades dels mosquits que transmeten aquesta infeccions són eliminar els llocs on aquests insectes es reprodueixen, que són bàsicament els dipòsits d’aigua naturals i artificials. També es pot, aplicar repel•lents a la pell i utilitzar peces de roba de colors clars, que cobreixin la major part de la superfície del cos. L’agència de salut manté els controls d’alerta i vigilància de la possible importació de més casos. Des del 2010 fins al 2013 s’han detectat 8 casos d’aquesta malaltia a Catalunya.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics