URGENT

Caritas de Blanes reparteix més de 81 tones d’aliments de l’any passat

Compartiu aquesta història

L’augment de la demanda d’aliments causat per la crisi econòmica ha provocat que, en els últims quatre anys, Càritas de Blanes hagi hagut de redoblar esforços per atendre el màxim nombre de persones. Així, si fa 4 anys es van repartir 25 tones d’aliments, l’any passat la quantitat es va multiplicar fins a les 81 tones. És a dir un 221% més.

El menjar és el principal servei que ofereix Càritas i que prové, bàsicament, del Banc dels Aliments. Només l’any passat va augmentar en un 55% el nombre de famílies que es van adreçar a Càritas per recollir una de les 8.500 bosses d’aliments que es van repartir. Cada setmana es donen 200 bosses a 460 famílies, el que suposa una atenció a més de 1300 persones.

Els aliments arriben del Banc dels Aliments, donacions particulars, escoles, agrupacions locals, campanyes, Fons Espanyol de Garantia Agrària i la mateixa Càritas.

Un altre dels serveis més coneguts de Càritas és el de rober. L’any passat el van utilitzar 1.800 persones. De les donacions que es fan a l’entitat, es recicla la roba de segona mà i es proporciona a persones amb dificultats econòmiques a canvi d’un donatiu simbòlic per fomentar la reutilització.

Així, a nivell general, Càritas dóna suport a més de 3 mil persones, a través dels diversos serveis, i compta amb l’ajut de 73 voluntaris que dediquen el seu temps a treballar pels altres.

També es donen ajudes econòmiques a famílies per pagar diverses despeses com llum, aigua, gas, aliments, lloguer llibres, o transport. El 2013 es van destinar 33 mil €, i aquest any la xifra es podria superar, ja que en els primers 4 mesos de l’any s’han repartit més de 20 mil €.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics