URGENT

La fiscalia demana 2 anys i mig de presó per l’exalcalde de Lloret

Compartiu aquesta història

 

La fiscalia anticorrupció completa la seva acusació demanant 17 d’inhabilitació especial per a exercir un treball o càrrec públic per Xavier Crespo, qui fou alcalde de Lloret de Mar i actualment diputat de CiU al Parlament. La fiscalia l’acusa d’un delicte continuat de suborn passiu i un altre de prevaricació per la seva presumpta implicació en el cas Clotilde, una suposada trama que hauria beneficiat un empresari rus a canvi de regals i donatius.

Pel que fa a altres acusats, en el seu escrit la fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó, 16 anys i mig d’inhabilitació per a l’exregidor d’Urbanisme de Lloret Josep Valls, i dos anys de presó per a l’empresari Andrei Petrov.

En el seu escrit, els fiscals acusen Crespo i Valls d’haver demanat i acceptat suborns per part de l’empresari rus a canvi de beneficis fiscals per la seva empresa.

Els fets van començar el 2006 quan l’empresa de Petrov, va contactar amb Crespo i Valls per urbanitzar l’antiga plaça de Toros de la ciutat per fer-hi un centre comercial. Els dos polítics haurien assegurat a l’empresari que “podria obtenir facilitats administratives” en la construcció de l’antiga plaça de toros “a canvi de determinats favors” i de “tractar bé” els dos càrrecs municipals.

Per això, segons la fiscalia, Petrov va convidar el febrer del 2008 Crespo, la seva dona i el seu fill, a un cap de setmana a Moscou, amb tot pagat, viatge valorat en uns 5.000 euros.

Amb tot l’ajuntament de Lloret, segons l’escrit, no va exigir l’aval de prop de 2 milions d’€ pactat en el conveni i l’empresa de Petrov va començar les obres abans d’acabar-se el projecte.

Els dos regidors també li van demanar a Petrov que patrocinés durant quatre anys amb 60.000 i 30.000 euros per temporada els clubs d’hoquei patins i futbol de la localitat, respectivament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics