URGENT

L’atur a PLF baixa a nivells de fa 5 anys

Compartiu aquesta història

Durant el mes de maig els registres de palafollencs que busquen feina han disminuït en 29 persones. Això situa l’atur al nostre municipi en les 744 persones, el que suposa un 15.1% de la població activa de PLF.

Aquestes 744 persones suposen un centenar menys d’aturats que el maig de l’any passat i situa el nombre de desocupats a nivells del 2009.

En aquests primers 5 mesos de l’any, l’atur s’ha anat reduint en 120 persones, amb només dons mesos d’increment; gener i març, quan les llistes es van augmentar en 1 i 3 persones respectivament.

Tot i això, la davallada de l’últim mes no és de les més importants viscudes en un mes de maig, ja que tradicionalment aquest mes és el d’arrencada de la temporada turística a molts dels municipis veïns.

De fet totes les poblacions veïnes han experimentat rebaixes considerables del seu atur.

Lidera la caiguda Blanes amb més d’un 5% respecte a l’abril. La ciutat té ara 191 persones menys a l’atur, arribant a poc més de 3500 persones.

Malgrat ocupa la segona posició en el descens de l’atur, amb un 4.75% i 77 persones menys. Malgrat té ara 1542 persones sense feina.

A Pineda la rebaixa ha estat de 86 persones, baixant fins les 2875 persones que busquen feina en aquesta localitat que continua liderant l’atur a l’alt Maresme.

Tordera també ha experimentat una rebaixa del 2.5%. Això implica 41 persones menys a l’atur, arribant a les 1617.

A nivell comarcal, aquest mes de maig hi ha un miler de persones que han deixat les llistes de l’atur. Actualment hi ha 37.351 persones.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics