URGENT

CiU diu que sempre hi ha hagut tensions entre policia i govern

Compartiu aquesta història

La número 2 dels nacionalistes a PLF, Maria Massaguer, afirma que el cos local de seguretat és focus habitual de tensions amb el govern. Ho diu amb coneixement de causa ja que fou regidora de governació en la passada legislatura.

Diu que llavors ja hi havia estira i afluixes, però que es podien contenir. Massaguer afirma que les declaracions de l’alcalde llavors tampoc ajudaven a tranquilitzar els anims, i recorda quan Valentí Agustí va proposar que la seguretat local passes a mans dels mossos d’esquadra.

-*

Massaguer creu que la policia local és necessària, però reclama solucions pel finançament d’aquests servei.

Davant el conflicte actual, la nacionalista creu que hi ha poc diàleg per les dues bandes i considera que la solució és complicada perquè s’està enrocant.

Sobre les tensions entre partits polítics de PLF, considera que el PP també hauria d’haver-se disculpat, com ja va fer Iniciativa, pels incidents del ple de gener.

Sobre els plens, reitera, com ja va denunciar el seu company de formació Joan Gallart, que la resta de formacions de l’oposició s’allarguen en les seves intervencions fent que la gent que segueix els plenaris es perdi.

Massaguer creu positiva la introducció de mesures per facilitar l’estacionament a St. Lluís. En aquest sentit critica una de les obres que es van fer en el seu dia al barri; la urbanització de l’Av del Mar. Afirma que CiU, tot i estar al govern amb el PSC, es va oposar a aquest projecte, però que l’alcalde no els va escoltar.

Massaguer no creu que es puguin extrapolar els resultats de les eleccions europees als comicis locals. En aquest sentit creu que si l’actual alcalde no es presenta a la reelecció, podria canviar el dibuix polític local, ja que considera que molts vots del PSC són vots directes a la figura de Valentí Agustí.

La nacionalista considera superada la crisi de coalició amb Unió viscuda just després de les eleccions, quan tots els militants es van donar de baixa per crear un nou partit polític. Una crisi que Massaguer diu que va fer mal a la formació a PLF.

En aquest sentit nega que mai s’hagués estat a punt de signar cap pacte per treure els socialistes de l’alcaldia de PLF l’any 2011.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics