URGENT

Esquerra guanya les eleccions europees a PLF

Compartiu aquesta història

Els republicans s’han imposat en els comicis d’avui a la nostra localitat assolint el millor resultat en unes eleccions a PLF. En total han sumat 705 vots, molt per sobre dels resultats de fa 5 anya, quan van aconseguir 191 vots. 1 de cada 4 vots emesos avui al nostre municipi han anat a parar a la formació d’Oriol Junqueras.

Esquerra s’ha imposat còmodament molt per davant de CiU, que ha estat la 2a força al nostra municipi amb 506 vots. Un resultat molt similar a l’aconseguit per la federació a les Europees de fa 5 anys

La tercera força avui ha estat el PSC que ha perdut molt suport en aquests comicis. Ara fa 5 anys va ser la força mes votada amb 815 vots, mentre que avui n’ha aconseguit 452, un 44% menys.

Iniciativa triplica els resultats de fa 5 anys, passant dels 96 als 324 d’aquesta jornada electoral mentre que el PP també perd otants en aquests 5 anys, assolint 231 vots a PLF aquest comicis.

Destaca la presència de Ciutadans, que es presentaven per primer cop a aquests comicis, i que a PLF han estat la 6a força amb 217 vots i la gairebé desconeguda Podemos, que ha aconseguit el suport de 180 electors locals.

D’aquesta manera el bloc de formacions favorables a la consulta sobiranista (ERC; CiU i ICV) han guanyat clarament les eleccions a PLF, amb un 52% dels sufragis, mentre que el bloc no nacionalista (PSC, PP i C’S) han sumat un 30.5%.

Els representants d’Esquerra a PLF, visiblement satisfets, recorden que és la primera vegada que guanyen unes eleccions al nostre municipi. Ho han fet amb victòries clares als col.legis de Les Ferreries i a St Genís, mentre que a St Lluís s’ha imposat el PSC.

Demà dilluns, els serveis informatius de RP els oferiran tota la informació detallada de la jornada als informatius d’aquesta emissora.

La participació a les eleccions europees d’avui ha estat del 44,21% 10 punts més que ara fa 5 anys, i molt semblant a la mitjana catalana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics