URGENT

Un llibre situa l’origen del licor Calisay a Malgrat

Compartiu aquesta història

El periodista maresmenc Joan Celdran ha escrit el llibre “Gran Licor Calisay. Memòria del bon gust (1895-1995)” on detalla els més de cent anys d’història d’aquest conegut licor. Tot i que la major part de la història del Calisay es centra a Arenys de Mar, el llibre de Celdran ha desvetllat que l’origen del licor es situa a Malgrat on va començar a fer-se l’any 1895.

Ràpidament, però el licor es va passar a fer a Blanes per acabar a Arenys, on la família Mollfulleda s’ha encarregat de la seva fabricació i comercialització fins que el grup Rumasa, el holding de José Maria Ruiz Mateos, va acabar adquirint la marca i fabricant el Calisay a Andalusia.

El llibre, que ha guanyat premis internacionals, recopila unes 300 fotografies de diferents èpoques de la marca i l’autor ha comptat amb testimonis de Malgrat, Blanes i Arenys.

Celdran, que ha necessitat dos anys per recopilar tota la informació, ha consultat l’arxiu històric de Malgrat, així com diferents arxius espanyols i internacionals, cosa que li permet oferir imatges de l’inici del negoci a Malgrat fa prop de 120 anys.

 

Gran Licor Calisay. Memòria del bon gust (1895-1995) s’ha editat per commemorar el centenari de la mort de Magí Mollfulleda, impulsor del negoci.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics