radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » Una xerrada de Sánchez Piñol i visites a BCN i Girona per commemorar el tricentenari a Malgrat

Una xerrada de Sánchez Piñol i visites a BCN i Girona per commemorar el tricentenari a Malgrat

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 698 0

 

La comissió tècnica expressament creada per idear i coordinar les activitats de commemoració dels 300 anys del final de la Guerra de Successió ha donat a conèixer la programació d’actes previstos en aquest municipi.

El programa d’actes preveu xerrades històriques, visites a Barcelona i a Girona i una exposició sobre els fets principals del conflicte bèl•lic a la comarca del Maresme.

La primera activitat està prevista pel divendres 4 d’abril amb una xerrada sobre la realitat i la ficció entorn als fets del 1714. Una trobada que ajuntarà a l’escriptor Albert Sánchez Piñol, autor de la novel•la Victus amb el director del Museu d’Història de Catalunya, l’historiador Agustí Alcoberro. Aquesta xerrada es farà a la sala d’actes de l’arxiu municipal a quarts de 8 del vespre.

A finals de maig està prevista una visita guiada a la ciutat de Barcelona. En concret es resseguirà un itinerari per la Barcelona de fa 300 anys, visitant Santa Maria del Mar, pla de Palau, el passeig del Born, Palau Dalmases i l’Acadèmia dels Desconfiats, el Convent de Sant Agustí Vell i espais de l’antiga fortalesa al parc de la Ciutadella. A la tarda es visitarà les exposicions del Born Centre Cultural.

Al setembre es farà la sortida a Girona per veure l’exposició “El pintor Antoni Viladomat (1678-1755). L’home, l’artista, l’obra” al Museu d’Art de Girona.

Les dues últimes activitats, previstes per la tardor, volen apropar els fets de la Guerra de Successió que van succeir més a prop de casa. Així es farà una conferència a càrrec de l’historiador Jordi Bohigas per conèixer el “Malgrat durant la guerra de successió” i a l’octubre es podrà visitar l’Exposició El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714), una mostra organitzada pel Consell Comarcal del Maresme.

Els actes de commemoració del tricentenari a Malgrat estan organitzats per l’Arxiu Municipal de Malgrat