URGENT

El ple de PLF rebutja la moció sobre la cessió del padró per la consulta

Compartiu aquesta història

El PP va defensar divendres al ple municipal una moció que demanava a l’Alcalde de PLF que no cedeixi les dades del padró per tal de realitzar la consulta plantejada pel 9 de novembre.

Els populars recorden que el referèndum és il•legal i que cedir aquestes dades també seria una il•legalitat. Óscar Bermán, a més, va recordar l’última sentencia del Constitucional

Esquerra va votar en contra de la moció i va explicar que el govern central és jutge i part del procés i que hi ha dubtes sobre com s’avalua la il•legalitat del procés. Fracnesc Alemnay, a més, apel•la a la moció aprovada al gener en la que PLF s’adheria a la consulta.

CiU va assegurar que estem en un moment històric per a Catalunya, i consideren que Catalunya pot fer i tirar endavant la consulta.Ho explicava Joan Gallart

Segons Juan Andrés Osorio d’ICV, les lleis no poden estar per sobre dels drets dels ciutadans a decidir què volen ser, pel que no es pot parlar d’il.legalitats.

Per últim l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va explicar que la moció arriba massa aviat, perque encara no hi ha convocat cap referèndum. Igualment, Agustí explica que l’Ajuntament de PLF no farà cap il.legalitat, i confia que si es fa la consulta serà en un marc legal que la possibilitarà.

Finalment el ple va rebutjar la moció que només va comptar amb el vot a favor del PP, mentre que ERC, CIU, ICV i una regidora del PSC van votar-hi en contra i la resta dels socialistes es van abstenir.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics