URGENT

Multitudinària protesta pels acomiadaments a Nylstar

Compartiu aquesta història

 

Més d’un miler de persones, segons els organitzadors i l’Ajuntament, han participat aquest dilluns a la tarda a la manifestació de suport als treballadors de l’empresa tèxtil Nylstar, l’antiga Safa, que s’ha fet a Blanes.

La manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir ‘Els treballadors de Nylstar diem prou’.

La manifestació ha començat pels volts de les sis de la tarda a les portes de la fàbrica, i ha fet un recorregut a peu de més de dos quilòmetres fins arribar a les portes de l’Ajuntament.

Un cop allà, una part dels manifestants encapçalats pels representants del comitè d’empresa han pujat a la Sala de Plens del consistori on el president del comitè, Antonio Rodríguez, ha agraït el suport a la mobilització i ha llegit un manifest reivindicatiu. En aquest manifest es demanava a la direcció de l’empresa que anul•lés els tretze acomiadaments que va anunciar fa una setmana.

Aquesta situació ha creat temor als treballadors per la possibilitat de nous acomiadaments o, fins i tot, per la continuïtat de la planta, ja que entre desembre i gener Nylstar va fer un Expedient de Regulació d’Ocupació temporal al 75% de la plantilla.

 

Els treballadors reclamen que l’empresa negociï els canvis amb el comitè d’empresa. Actualment formen part de la plantilla 250 treballadors, quan a principis dels anys 70 n’havia arribat a tenir 2.300.

A la manifestació d’ahir hi va participar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó així com representants de totes les forces polítiques de la ciutat, sindicats, diverses entitats del municipi i veïns de Blanes i poblacions veïnes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics