URGENT

Els aturats poden sol•licitar ajudes per pagar el lloguer o la hipoteca

Compartiu aquesta història

 

La nova línia de prestacions que ofereix la Generalitat té una dotació pressupostària de 7 milions d’euros i s’estima que podrà beneficiar unes 4.000 famílies, que tenen els seus membres en situació d’atur de llarga durada.

A partir d’ahir dijous ja es pot sol•licitar aquest nou ajut que vol evitar els desnonaments de les famílies amb poc recursos i afavorir el col•lectiu d’aturats de llarga durada, que és especialment vulnerable.

Aquesta prestació la poden sol•licitar les unitats de convivència que tinguin el titular o algun membre de la unitat en situació d’atur de llarga durada i constin inscrits com a demandants d’ocupació al SOC, amb un mínim de dotze mesos d’antiguitat.

A banda d’aquest requisit, cal acreditar que el lloguer o la quota mensual que es paga mensualment no supera els límits establerts per la convocatòria. Límits que en la demarcació de BCN es situa en els 600€ de lloguer i els 900€ d’hipoteca.

A la demarcació de Girona, els màxims es situen en els 450€ de lloguer i 700 d’hipoteca.

Igualment, la unitat de convivència no podrà superar en 1,5 vegades l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), ponderat en funció dels membres que la composen i de la població on es troba l’habitatge. La quantia de la prestació va dels 170 als 200 euros mensuals, segons la zona en la que es troba l’habitatge. Si és a PLF l’ajuda ascendeix als 180€ com a màxim.

Tota la informació la trobareu al nostre web: radiopalafolls.cat

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics