URGENT

Detenen 7 persones per robar 1400 kg de coure d’una nau en desús a Malgrat

Compartiu aquesta història

 

La Policia Local de Malgrat va detenir dimecres al migdia als 7 components d’una banda acusats de robar fins 1400 quilos de cable de coure de l’interior de l’antiga fàbrica Henkel Ibérica. Segons fonts policials el coure que havien sostret tindria un valor aproximat de 5.300 euros.

La policia va ser alertada per un veí que havia vist un home intentant saltar el mur que voreja la fabrica. Un dels agents de la unitat ciclista del cos es va arribar a la Henkel Ibérica i va aconseguir detenir un dels homes però, en comprovar la magnitud del robatori, va sol.licitar reforços per efectuar la detenció de tres persones més. La resta d’integrants de la banda van aconseguir fugir però, gràcies a la informació que alguns ciutadans van facilitar a la policia, els agents els van acabar enxampant.

Els detinguts, d’edats compreses entre els 21 i els 47 anys i tots veïns de Mataró, estaven equipats amb diverses eines que s’acostumen a utilitzar en els robatoris de coure. La banda tenia tres vehicles preparats per traslladar el material sostret de la fàbrica malgratenca. En total 1400 quilos de cablejat de coure que havien anat acumulant en piles diferents entre la fàbrica i les vies del tren.

Les set persones detingudes tenen nombrosos antecedents policials i passaran a disposició judicial en les properes hores.

La Policia Local de Malgrat ja va detenir fa 2 anys a 3 persones que també robaven coure a l’interior de la mateixa empresa. En aquella ocasió, els lladres comptaven amb la complicitat del vigilant de seguretat de la fàbrica que els havia facilitat l’accés a les instal•lacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics