URGENT

ERC creu lamentables els fets de l’últim ple i ho desvincula de l’aplicació del ROM

Compartiu aquesta història

 

Els partits ja s’estan posicionant davant la reunió prevista per demà divendres al vespre a l’Ajuntament de PLF.

La reunió vol reactivar el ROM, un reglament que, entre d’altres ,mesures, marcaria i limitaria el nombre i la durada de les intervencions en les sessions plenàries.

La reunió, però també ha de servir per valorar els fets de l’últim ple municipal en el que era evident la tensió entre partits amb retrets i crits en el seu tram final. Una tensió que ha anat a més en els últims mesos.

Esquerra, que ja ha confirmat que demà assistirà a la reunió convocada pel govern municipal, ha qualificat de lamentables els incidents de l’últim plenari. A través d’un comunicat en el seu web, el partit mostra el seu rebuig a qualsevol manca de respecte i d’educació en els plens. Tot i això, consideren que el ROM no serà la solució a la tensió que es viu a nivell polític i creuen que els incidents de l’últim ple poc tenen a veure amb l’aplicació d’aquest reglament municipal.

Tot i això, consideren que el ROM servirà per ajudar a donar fluïdesa als plens, però apunten que les sessions s’allarguen per que es realitzen amb un caràcter bimensual i no cada mes com en el seu moment es va acordar, quan els socialistes estaven en minoria. Apunten a més a la necessitat d’acostar les tasques, opinions i actuacions polítiques de l’Ajuntament i els plens municipals al ciutadà.

Una altra de les demandes dels republicans és la reactivació de la junta de portaveus, per tal que es reuneixi amb més regularitat. Esquerra considera que aquesta junta de portaveus podria millorar la comunicació entre els partits locals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics