radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Baixen els fets delictius a Pineda durant el 2013

Baixen els fets delictius a Pineda durant el 2013

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 631 0

Això és el que afirma el balanç policial fet públic durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquesta setmana a Pineda. Les autoritats i els cossos policials han compartit les dades estadístiques que indiquen un descens global del 3,8% de tots els tipus de delictes a Pineda.

Segons els cossos policials, la coordinació i els treballs preventius conjunts entre Policia Local i Mossos han comportat la disminució dels delictes. Un exemple són els 800 controls preventius realitzats per evitar robatoris als habitatges. Uns controls, dirigits pels Mossos i coordinats per la Policia Local, que van reduir a només quatre els robatoris en vivendes durant tot l’any passat.

Els dispositius policials conjunts, d’uniforme i de paisà, també han fet disminuir el nombre de robatoris a persones grans quan sortien dels bancs, després de treure diners de la pensió.

Els delictes per tràfic de drogues també han baixat i, segons les dades de la Policia Local, durant l’últim semestre es van aixecar 80 actes, entre les quals destaca el decomís de 165 grams de cocaïna.

També l’operatiu conjunt de la Policia Local i dels Mossos va comportar la localització d’una plantació de 124 plantes de marihuana en un local del centre de Pineda i la detenció de quatre persones, el febrer de l’any passat.

Els robatoris a l’interior de vehicles han baixat de forma considerable per la detenció i empresonament d’una única persona reincident que en una sola nit va cometre fins nou robatoris.

Per altra part, durant l’estiu es van fer dues grans operacions policials a la platja amb el resultat de sis detencions relaciones amb la llei d’estrangeria, dues per furts i una detenció per un delicte relacionat amb la propietat industrial.

Les dades de 2013, també destaquen l’increment del patrullatge a peu en un 50% i de l’atenció policial de proximitat, amb entrevistes personals amb ciutadans a les diferents oficines d’atenció repartides pels barris.

L’últim semestre de l’any es van tramitar 100 denúncies relacionades amb l’incompliment de l’Ordenança de Civisme.

 

R. Pineda