URGENT

Pertorbar el descans dels veïns principal motiu dels expedients oberts a Blanes per incivisme

Compartiu aquesta història

El consistori ha donat a conèixer que l’any passat va obrir un total de 385 expedients per incompliment de l’ordenança de civisme i convivència a la ciutat, el que representa més del doble que l’any abans.

4 de cada 10 expedients oberts ha estat per pertorbar el descans dels veïns, però també destaquen el centenar d’expedients oberts per consumir begudes alcohòliques a la via pública.

El llistat d’incompliments de l’ordenança és molt llarga. L’any passat es van multar a 61 persones per orinar al carrer i es van tramitar 23 denuncies per venda ambulant, sobretot per vendre roses.

La majoria d’expedients oberts l’any passat es van centrar en els mesos d’estiu i en horaris nocturn i a primeres hores del dia.

Amb les dades a la mà augmenten les actes per incivisme a locals de restauració i oci. En el 2013 es van tramitar 67 denuncies en aquest sentit, 7 més que un any abans.

Per últim destacar que la Policia Local va tramitar 330 expedients per abandonament de cotxes i vehicles a la via pública. D’aquests 72 propietaris van renunciar a conservar el vehicle i es van donar de baixa.

Per tot plegat l’Ajuntament ha tramitat diferents sancions econòmiques, la majoria valorades en 150€.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics