URGENT

L’Ajuntament de PLF mostra la seva “satisfacció” per la celebració de la consulta

Compartiu aquesta història

 

Una de les mocions que es van tractar el ple de divendres passat va ser entorn a la consulta sobiranista prevista pel proper mes de novembre. Els grups municipals d’ERC, CiU i ICV EUiA van presentar un text consensuat en el que es demanava mostrar la satisfacció per l’acord per celebrar la consulta i el compromís amb la Generalitat i el Parlament per tal que el referèndum sigui una realitat.

Diu el portaveu d’Esquerra, Francesc Alemany que es tracta d’un exercici de democràcia.

En aquest sentit es manifestava el líder de CiU a PLF, Joan Gallart.

Iniciativa va participar de la moció perque també vol poder decidir sobre aspectes socials. Diu Juan Andrés Osorio que la situació actual és com la d’un matrimoni que no s’entèn.

Després d’una setmana on el PSC ha estat en el punt de mira entorn a la seva posició sobre la consulta. El grup municipal del PSC de PLF ja havia anunciat que donaria llibertat de vot dels seus regidors. Finalment tots ells es va abstenir, possibilitant així l’aprovació de la moció. De tota manera el portaveu socialista, Josep Rueda, explica que cal ser realista i que la majoria del PP a Madrid no permetrà el traspàs de competències per fer un referendum legal.

El PP va ser l’únic partit que va votar en contra de la moció. Diu Óscar Bermán que s’està jugant amb els sentiments, provocant confrontació. El popular diu que la democràcia passa per la lleialtat a la Constitució.

La moció es va aprovar amb el vot a favor dels partits que defensaven la moció, l’abstenció socialista i el vot contrari del PP.

En canvi, l’altra moció que passava pel ple, no va prosperar. Es tracta de la moció del PP que demanava una comissió d’analisi de la situació econòmica i empresarial del poble. El govern, PSC i ICV, van votar-hi en contra bloquejant la seva creació, mentre que la resta de formacions van votar-hi a favor.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics