URGENT

La Generalitat redueix dràsticament les aportacions del Fons de cooperació a PLF

Compartiu aquesta història

 

El govern català ha fet públic a finals de desembre la distribució d’aquest fons que retorna part dels tributs que recapta la Generalitat als Ajuntaments catalans per fer les seves tasques. Són uns diners, a més, que es poden destinar lliurament segons el criteri de cada municipi.

Fins ara hi havia uns criteris de distribució, que s’han canviat per l’assignació corresponent a l’any passat. Així PLF, que l’any 2011 va rebre 150 mil€, passarà a rebre 5.600€, un 96% menys.

La primera tinent d’alcalde de PLF, Dolors Agüera, critica com s’ha produït aquesta rebaixa, sense anunci previ i durant les festes de Nadal

-*

Aquesta rebaixa de les aportacions pot portar de corcoll als consistoris que havien inclòs partides més altes en els seus pressupostos per aquest any. Per això molts ajuntaments, com el de PLF, estan presentant al•legacions.

Malgrat de Mar cobrarà menys que PLF, amb poc més de 4500€ per l’any passat, mentre que Calella rebrà 17 mil€.

Sta Susanna és el municipi veí amb més assignació i rebrà 40 mil€, 5 vegades més que fa 2 anys.

Els nous criteris, a més, han deixat 109 pobles catalans sense aquesta aportació de la Generalitat, entre d’altres Tordera, Blanes o Pineda, municipis que fa dos anys havien rebut entre 200 i 400 mil€ del Fons de Cooperació.

El criteri que ha fet servir el Departament de Governació per decidir a quins ajuntaments se’ls redueix l’aportació del fons i en quina quantitat resulta finalment, ha estat els diners que els municipis van cobrar de la participació en els ingressos de l’estat (PIE) en els dos darrers exercicis.

Així els ajuntaments que van veure incrementat els ingressos de l’Estat han estat els que han rebut menys diners de la Generalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics