radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Comencen les obres de construcció de l’Escola Sa Forcadella

Comencen les obres de construcció de l’Escola Sa Forcadella

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 752 0

 

Aquests primers dies de l’any han començar els treballs de preparació perquè les obres de l’edifici d’aquesta escola puguin començar aquesta mateixa setmana. Així, ahir es volia fer el tancament del perímetre i avui ja es faran les primeres tasques, que consistiran en fer el condicionament de l’espai, amb el rebaix del sòl i l’aplanament del terreny.

La Generalitat ha inclòs als pressupostos d’aquest 2014 una partida de 2,5 milions d’euros destinada a la construcció d’aquest col•legi blanenc. Les obres es van adjudicar a finals de l’any passat i compten amb un termini d’execució d’un any.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes també hi ha destinat una partida de 15.000 euros dels pressupostos municipals per aquest any 2014. Aquests diners es destinaran a les despeses de trasllat del mobiliari i la documentació des de l’actual centre educatiu.

El nou edifici de l’Escola Sa Forcanera acollirà dues línies i ocuparà una superfície de més de 4.500 metres quadrats dins d’una parcel•la de 10.500. Els terrenys on es farà l’escola, que van ser cedits per l’Ajuntament de Blanes al govern català, formen part del Pla Parcial Costa Brava i estan situats a tocar de la carretera d’accés a la Costa Brava per un costat, i per l’altre a prop de la plaça Onze de Setembre, on actualment hi ha els barracons on s’imparteixen les classes d’aquest centre educatiu des que va ser creat com a tal.

El futur centre educatiu constarà de tres blocs: el primer d’educació infantil amb planta baixa, tres patis protegits pel joc dels infants, i un annex per la biblioteca i les aules de reforç i desdoblament. El segon bloc consta de planta baixa i planta on hi ha educació de primària, la zona de serveis i les aules en planta baixa i primera per crear un pati tipus claustre, amb accés a les classes i al menjador. Finalment, al tercer bloc hi ha la sala polivalent/gimnàs i l’AMPA.

Els tres blocs que formen l’estructura bàsica de l’edifici estan units per una gran coberta que crea una zona porxada.

 

Blanes al dia