URGENT

Pere Navarro creu que la pregunta del referèndum no és ni inclusiva ni clara

Compartiu aquesta història

24 hores després que el president Mas anunciés la data i la pregunta de la consulta sobiranista, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va visitar divendres l’Alt Maresme.

Navarro es va reunir i va compartir taula amb els alcaldes socialistes de la zona. En aquest sentit van assistir al dinar, Conxita Campoy de Malgrat, Xavier Amor, de Pineda i el palafollenc Valentí Agustí, així com nombrosos membres de les seccions locals dels socialistes locals.

Després del dinar a Malgrat, Navarro va visitar la seu de la Fundació del Molí d’En Puigverd, on li van explicar el funcionament de l’entitat i les diferents línies de treball que té aquesta fundació.

Després d’interessar-se per l’activitat de l’entitat amb les persones amb malaltia mental, la comitiva socialista va visitar el centre de PLF on va voler coneixer de prop les botigues outlet que el Molí d’en Puigverd té a la nostra localitat. Va ser llavors que Navarro va parlar amb ciutadans de PLF.

El tema de conversa principal va ser la data i pregunta de la consulta sobiranista anunciada pel president Mas i acordada per CiU, ERC i la Cup.

En aquest sentit el primer secretari del PSC, partit que s’ha despenjat de l’acord, considera que la pregunta no és clara i que tampoc és inclusiva. Navarro afirma que els signants de l’acord saben molt bé i diuen en privat que la consulta no es farà.

En declaracions a RP, Navarro demana sentit comú i que el govern català i l’espanyol es donin compte que el país viu en un carreró sense sortida. El socialista demana a Rajoy que s’adoni que ha de moure fitxa per que la relació Catalunya- Estat ha de canviar per que els ciutadans així ho demanen.

Navarro defensa que aquest canvi ha de passar per la creació d’un estat federal, en el que Catalunya s’integri al costat de la resta d’estats espanyols.

A Navarro el van acompanyar en la seva visita l’exdelegat del govern central a Catalunya Joan Rangel, i el primer secretari del PSC a la comarca i alcalde de Pineda, Xavier Amor i Javier Naya, primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya al Maresme.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics