URGENT

Sancions fins els 300 mil € per incompliments de la nova normativa de sorolls de PLF

Compartiu aquesta història

 

El ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment al setembre la nova ordenança de sorolls i vibracions amb la que es vol evitar molèsties als veïns a través de la regulació dels màxims sorolls permesos a la nostra localitat.

En aquest sentit s’estableixen sancions pels incompliments a la normativa. Infraccions penades fins els 300 mil€.

La nova normativa, que encara està en fase d’exposició pública, pel que podria incloure modificacions finals, preveu com infraccions lleus tots aquells sorolls innecessaris i que provoquin molèsties veïnals. Això vol dir tancaments de porta bruscs, crits, música molt alta, celebració de festes, funcionament d’electrodomèstics sorollosos, animals bordant o altres comportaments similars.

Seran infraccions greus, penades entre els 900 i 12 mil€, circular amb vehicles amb silenciadors ineficaços, incomplets o deteriorats, impedir una actuació inspectora o la subministració de documentació falsa o inexacta.

Es contemplen com a infraccions molt greus i sancionades amb multes de fins a 300 mil€, superar les emissions de soroll prop de zones d’especial protecció acústica, com són escoles, centres sanitaris o la biblioteca. També quan les emissions posin en perill la seguretat i la salut de les persones o quan hi hagi reiteració de faltes.

La nova ordenança, que està pendent d’aprovació definitiva, limiti l’horari d’especial protecció entre les 9 del vespre i les 7 del matí. En aquest espai de temps caldrà la major cura pel respecte del descans nocturn dels veïns.

L’ordenança posa especial èmfasi en els vehicles de motor, tant cotxes i motos, que no podran tocar la botzina, forçar les marxes dels vehicles produint sorolls molestos, donar voltes innecessàriament a les illes d’habitatges, fer acceleracions o derrapades. També es vigilarà un bon ús de l’equip de música dels vehicles, sobretot a l’estiu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics