URGENT

Preservem el Maresme desconfia de la reducció dels peatges de l’autopista

Compartiu aquesta història

La plataforma estudia tornar a posar en marxa mobilitzacions ciutadanes després de l’anunci de la Generalitat de rebaixar els peatges de l’autopista. L’entitat diu que aquesta mesura es traduirà en una pujada d’impostos per pagar la concessionària Abertis, de la mateixa manera que creuen que projectes com la millora dels accessos a la zona del Mataró Park no tindran en compte els acords que van assolir per respecte el territori.

Per tot plegat l’entitat considera que la rebaixa en els peatges és un engany i que tot plegat forma part de les compensacions que en el seu moment es van firmar amb la concessionària Abertis. En concret, es van pactar bonificacions en cas de pèrdua de trànsit, com , sembla, ha passat ara.

El portaveu de la plataforma, Antoni Esteban, ha explicat que la Generalitat va pagar 56 milions d’euros l’any passat a Abertis per la disminució en el número de vehicles a les autopistes, i que ara, malgrat s’anunciïn rebaixes als peatges, s’acabarà repercutint la pèrdua de cotxes a través d’impostos als ciutadans.

També ha apuntat que s’acabarà allargant la concessió a Abertis de la C-32.

Esteban ha afirmat que la plataforma va decidir no fer més mobilitzacions després de tancar diversos acords amb Ajuntaments, i representants del Departament de Territori i Sostenibilitat entorn el projecte per millorar els accessos de l’autopista al nord de Mataró. Uns acords que no es compliran pel que es plantegen de nou sortir a protestar i ja han demanat una trobada amb la Generalitat.

 

R. Arenys

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics